De  Kunstschilder

Jaap Schreurs

 

 

Menu
Home
De HOOGTEPUNTEN
De CATALOGUS
Geschreven over het werk
Geschreven over de persoon
Nieuws
Links
Tentoonstellingen overzicht
Contact
 
 
VUconnected (symposium)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jaap Schreurs (1913-1983)

 Gezin op Landweg

Persbericht februari 2010

Vu Connected

Citypastoraat Domkerk

Utrecht | donderdag 18 maart 2010 l symposium

 

Schrijvers en schilders over lijden

 

De Domkerk is van 20 februari tot 15 april 2010 het decor voor de tentoonstelling De Profundis – uit de diepte - van Jaap Schreurs. Het menselijk lijden en het lijden dat mensen elkaar aandoen is het thema van deze tentoonstelling. Op 18 maart 2010 organiseert VU Connected in samenwerking met het Citypastoraat Domkerk een symposium van schrijvers en schilders over dit thema.

 

Lezen verlicht lijden

Lijden aan verdriet, angst, pijn of welke vorm dan ook is niet aangenaam. Het thema komt terug in verschillende kunstuitingen. Veel literatuur gaat erover. Maarten van Buuren, hoogleraar Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht, spreekt over de steun die literatuur kan geven. Voor hem bieden juist harde beschrijvingen van lijden troost bij zijn eigen depressies. Hij schreef hierover in Kikker gaat fietsen.

 

Het beeld raakt het hart

Beeldend kunstenaar Ruud Bartlema confronteert ons met het lijden zoals Jaap Schreurs dat doet in zijn schilderijen. Bartlema is schilder, theoloog en kenner van het werk van Schreurs.

 

De avond zal worden geleid door NCRV radio journaliste Hennie Burggraaff. Toegang is gratis, er wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd. U kunt zich aanmelden via de website www vuconnected.nl.

 

In samenwerking met: Citypastoraat Domkerk Utrecht, Museum Catharijneconvent, IKON pastoraat, Kerk en wereld, Ad Voogtfonds, Vermeulen Brauckman stichting

Waar en wanneer?

Datum:         donderdag 18 maart 2010

Tijd:             20.00 uur

Plaats:          Domkerk, Utrecht – ingang Domplein

Toegang:      vrijwillige bijdrage. Aanmelding gewenst via www.vuconnected.nl

Noot voor de pers

Wilt u meer weten over deze activiteit of over VUconnected, dan kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie tel. 020-598 9292. Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u contact opnemen met Desiree Berendsen, kerkelijk-cultureel werker Domkerk: desiree.berendsen@domkerk.nl of 06-40761941, www.domkerk.nl

VUconnected is de community van Vrije Universiteit Amsterdam, VU medisch centrum, Christelijke Hogeschool Windesheim en Vereniging VU-Windesheim.